Снимки , архивПремиерът се обадил на президента за Зеленски: Аз се

...
Снимки , архивПремиерът се обадил на президента за Зеленски: Аз се
Коментари Харесай

Денков: Предупредих Радев за Зеленски

Снимки, списък

Премиерът се обадил на президента за Зеленски: 

Аз се обадих на президента Румен Радев и му споделих – „ ще идва президентът Зеленски, по тази причина намерете метод да се видите с него ”.  Това заяви министър председателят Николай Денков, който през днешния ден дава отговор на въпроси на жители и публицисти във фейсбук, и съобщи: „ Това е методът да се търси градивен разговор. ”

Никога не съм подклаждал спора с президента, аз се пробвах да успокоя връзките, с цел да имаме естествен разговор, сподели Денков, представен от.

От другата страна не постоянно беше по този начин, само че виждам известно усмиряване през последните две седмици, уповавам се това да продължи. България няма потребност от междуинституционални войни, а от усмиряване, безапелационен бе министър председателят.

За Украйна и реакторите на „ Белене ”

Имаше информация, че Украйна е запитала за реакторите от " Белене " още предходната година. Аз се поинтересувах какво е свършено още, когато встъпих. Оказа се, че служебното държавно управление не е придвижило въпроса, сподели министър председателят.

Денков изясни още, че през днешния ден ще се подпише меморандум с Украйна в областта на енергетиката.

За бюджета

Средата е сложна, само че министрите за няколко дни си влязоха в работата. Това, което се опитваме да изградим е екипна работа, разяснява Денков.

В бюджета за 2024 година ще има нарастване на минималната заплата, сподели той.

За образованието

Парите за обучение тази година са увеличени с към 1 милиарда лева За тази ще са над 7 милиарда лева Всеки би желал да има повече средства за обучение, само че да вземем за пример, предходната година 200 млн. лева не бяха усвоени, тъй като нямаше къде да се употребяват. Няма по какъв начин да има положително обучение без положителни учители, не засилим извънкласните действия, не намерим механизми да върнем децата в учебно заведение, сподели Николай Денков.

За парите на служителите на реда

Не е методът хората да стоят под прозорците, с цел да има заслужено систематизиране на бюджета. Това зависи от браншовите организации, синдикатите и отрасловите министри, съобщи министър-председателят във връзка желаното нарастване на заплатите от страна на служителите на реда. Той подсети, че такова няма да има през тази година, само че предходната 2022 година то е било 20%.

Ще има ли смяна в налозите?

Не се разисква концепцията за въвеждане на напредничав налог. Целият ни фокус е върху това да се изсветли сивата стопанска система. Имаме да вземем за пример концепция в бюджета - в случай че не ви издадат записка, до не плащате в заведението. Такава мярка бе приложена Гърция преди години и докара до позитивен резултат. Не единствено министър председателят, а всеки един ще стане от масата в този случай. Доколкото видях, даже ресторантьорите одобриха тази концепция. Друго предложение е заплатите да се заплащат напълно по банков път, сподели Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР